Η εταιρεία Panasonic συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καινοτόμες εταιρείες στον τομέα της ηλιακής τεχνολογίας. Η πολυετή εμπειρία της εταιρείας ξεκινάει το 1975  με τα φωτοβολταϊκά πάνελ HIT τα οποία αναπτύχθηκαν με το εμπορικό σήμα της εταιρείας SANYO. Το 2011 η SANYO μετατρέπεται σε θυγατρική του ομίλου Panasonic, και το 2012 υιοθετείται επίσημα από την εταιρεία και η επωνυμία Panasonic. Τα φωτοβολταϊκά πάνελ Panasonic χαρακτηρίζονται από υψηλό επίπεδο ποιότητας και αξιοπιστίας ως αποτέλεσμα της συνεχής έρευνας για βελτίωση, και είναι πιστοποιημένα από διεθνούς φήμης οργανισμούς και ανεξάρτητους φορείς ελέγχου, όπως η TÜV Rheinland.Με εμπειρία 30 ετών, η Panasonicείναι μια απο τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής φωτοβολταικών συστημάτων στον κόσμο.

Με τέσσερα εργοστάσια κατασκευής (2Ιαπωνία, 1Ουγγαρία & 1Μαλαισία), με ετήσια παραγωγική δυνατότητα 900ΜW και την πρωτοποριακή τεχνολογία HIT, τα φωτοβολταικα panels της Panasonicπροσφέρουν από τις μεγαλύτερες αποδόσεις/m2 της αγοράς που πλησιάζει το 28% απο τον μέσο όρο. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη παραγωγική δυνατότητα ειδικά οταν πρόκειται για περιορισμένους χώρους (π.χ. στέγες).Περισσότερα απο 3 εκ. φωτοβολταικά πλαίσια έχουν εγκατασταθεί μόνο στην Ευρωπαική αγορά με failure rate <0.0035% (as of January 2017).

Τα προιόντα της Panasonic διαθέτουν τον χαμηλότερο  θερμοκρασιακό συντελεστή ισχύος (-0.258%/°C) από οποιοδήποτε εμπορικά διαθέσιμο κρυσταλλικό panel της αγοράς με αποτέλεσμα τις υψηλότερες αποδόσεις σε θερμά κλίματα όπως αυτό της Ελλάδας.

Εγγυήσεις Panasonic:
25 έτη προιόντος με registration. Εγγύηση απόδοσης: Για τα έτη 1-10: απόδοση >=90%, για τα έτη 11-25: απόδοση >=80%.