KACO new energy

Η KACO NEW ENERGY ιδρύθηκε το 1914 στη Γερμανία και από το  1999 ξεκίνησε την παραγωγή των μετατροπέων ρεύματος. Σήμερα η εταιρεία θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών μετατροπέων ρεύματος σε παγκόσμιο επίπεδο και απασχολεί συνολικά περισσότερους από 500 εργαζομένους. Η KACO NEW ENERGY ήταν η πρώτη κατασκευάστρια εταιρεία μετατροπέων ρεύματος, η οποία παρείχε  7 χρόνια εγγύηση για τα προϊόντα της.

Στη δεκαετία του 1990, η KACO επεκτείνει τις εξελίξεις της στις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις. Το υποσχόμενο τμήμα δημιουργεί τόσο μεγάλο ενθουσιασμό και εφευρετικότητα που από το 1998 και μετά με τον Διευθυντή-Ing. Ο Ralf Hofmann δημιουργεί τη δική του GmbH στην κορυφή: KACO Gerätetechnik. Το επόμενο έτος, η εταιρεία ξεκίνησε τον πρώτο παγκοσμίως φωτοβολταϊκό μετατροπέα χωρίς μετασχηματιστή

Η νέα ενέργεια KACO, θυγατρική της Siemens AG, είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μετατροπέων για την τροφοδοσία ηλιακής ενέργειας στον κόσμο. Η γκάμα προϊόντων περιλαμβάνει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών από φωτοβολταϊκά συστήματα μονοκατοικιών και εμπορικών και βιομηχανικών εταιριών έως μεγαβάτ ηλιακών πάρκων. Από το 1999, η εταιρεία με έδρα το Neckarsulm έχει παραδώσει μετατροπείς με αθροιστική ισχύ άνω των 13 gigawatts. Η νέα ενέργεια της KACO ήταν η πρώτη εταιρεία στην φωτοβολταϊκή βιομηχανία για να παράγει τους μετατροπείς της με τρόπο ουδέτερο ως προς το CO2. Εκτός από τους μετατροπείς στοιχειοσειρών που συνδέονται στο δίκτυο, η σειρά προϊόντων περιλαμβάνει μετατροπείς υβριδικών και μπαταριών για αποθήκευση ενέργειας, αξεσουάρ για τη διαχείριση δικτύου και υπηρεσίες «λειτουργίας και συντήρησης». Το 2014, η εταιρεία γιόρτασε τα 100α γενέθλια της αρχικής μητρικής εταιρείας, η οποία ήταν ένας από τους πρώτους κατασκευαστές μετατροπέων στα τέλη της δεκαετίας του 1930.

H παραγωγή ουδέτερων εκπομπών CO2 συνεχίζεται από το 2006, πρώτα μέσω της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας από πράσινο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας και αργότερα χάρη στα δικά μας φωτοβολταϊκά συστήματα.