Το πρόγραμμα “Φωτοβολταϊκά στη Στέγη” είναι μια σημαντική πρωτοβουλία του κράτους για την προώθηση της ανανεώσιμης ενέργειας και τη μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα. Με προϋπολογισμό 200.000.000 ευρώ, το πρόγραμμα διατίθεται για νοικοκυριά και αγρότες που θα ήθελαν να εγκαταστήσουν το δικό τους μικρό φωτοβολταϊκό σε συνδυασμό οπωσδήποτε συνδυαστικά με σύστημα αποθήκευσης μπαταρίας. Το πρόγραμμα θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι την εξάντληση των διαθέσιμων πόρων ανά κατηγορία.

 

Σύμφωνα με τον οδηγό του προγράμματος, οι επιδοτήσεις του φωτοβολταϊκού φτάνουν έως και 75% για νοικοκυριά και 60% για αγρότες. Επιπλέον, το πρόγραμμα έχει ιδιαίτερη μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά, με τη διάθεση 35.000.000 ευρώ αποκλειστικά για αυτά. Επιπλέον, προβλέπεται ένα ειδικό bonus 10% για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες.

 

Ανάλογα με την ισχύ του οικιακού φωτοβολταϊκού και την εισοδηματική κατηγορία του δικαιούχου, ο ανώτατος όρος επιχορήγησης για το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» κυμαίνεται από 280 έως 1.200 ευρώ ανά κιλοβάτ.

 

Πατήστε εδώ για να μπείτε στην πλατφόρμα

 

  1. Κατεβάστε και διαβάστε τον Οδηγό του Προγράμματος, ο οποίος περιέχει τους κανόνες και τις σχετικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσετε.

 

  1. Υποβάλετε μια αίτηση χρηματοδότησης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

 

  1. Αν η αίτησή σας εγκριθεί, θα πρέπει να εκδώσετε τις επιταγές σας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Προγράμματος. Θα λάβετε τις επιταγές σας μέσω SMS.

 

 

Η πλατφόρμα άνοιξε την Τρίτη, 02 Μαΐου 2023, και  οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και την 30ή Ιουνίου 2024 ή μέχρι την εξάλειψη όλων των διαθέσιμων πόρων ανά κατηγορία.